duminică, 1 martie 2009

Intoarcerea din trei miscari



Intoarcerea din trei miscari

Una dintre probele examenului de conducere este intoarcerea din trei miscari.
Importanta acestei manevre consta in necesitatea utilizarii ei in traffic. Astfel pe strazile cu circulatie in ambele sensuri (cu o singura banda pe sens), datorita spatiului insuficient
dintre marginile partii carosabile, autovehiculul nu poate fi intors dintr-o singura miscare.
Pentru a intoarce autovehiculul prin manevre inainte si innapoi trebuie sa respectam cateva etape:
1. Semnalizam dreapta reducem viteza si oprim autovehiculul cat mai aproape de marginea din dreapta partii carosabile.
2. Dupa oprire semnalizam stanga, ne asiguram din fata si din spate pentru a fi siguri ca nu nu se apropie un alt participant la trafic, viram maxim stanga si pornim incet (ambreiaj patinat) spre marginea din stanga partii carosabile.
3. Dupa ce am efectuat prima parte a manevrei si am oprit pe partea stanga, trebuie sa introducem schimbatorul de viteze in marsarier, sa viram maxim dreapta si sa pornim incet cu spatele catre bordura din partea dreapta a soselei. Pe toata perioada acestei manevre trebuie sa ne asiguram atat la pietonii,vehiculele si autovehiculele care pot circula in acel moment cat si la cele stationate in imediata apropiere a locululi in care efectuam aceasta manevra. De asemenea trebuie sa ne intoarcem privirea catre roata din stanga spate pentru a opri inainte de a lovi bordura.
4. Ultima parte a manevrei consta in virarea rotilor spre stanga, pornirea de pe loc si incadrarea corecta pe banda corespunzatoare directiei de mers.
Dupa cateva incercari reusite in acest fel, incercati sa virati rotile in mers, la viteza foarte mica (ambreiaj patinat).

Niciun comentariu: